شاید برای شما نیز این مورد سوال باشد که چرا چوب مبل ترک میخورد؟ این سوال اکثر کسانی است که مبلمان چوبی دارند و بعد از گذشت زمانی، با ترکهای موجود بر روی مبلمان خود مواجه میشوند. قطعاً شما نیز این مورد را قبول دارید که کیفیت چوبها با یکدیگر متفاوت است. اما به صورت قطع نمیتوان گفت این مورد فقط به دلیل کیفیت بد چوب باشد. چرا که دلایل دیگری نیز میتواند در ترک خوردن چوب مبلمان تاثیرگذار باشد. برای همین در این مقاله قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم و راهکارهایی برای جلوگیری از ترک خوردن چوب مبل ارائه کنیم. اما لازم است در ابتدا بهترین چوبهای مناسب مبلمان را بشناسید و در ادامه دلایل ترک خوردن آنها را بدانید. پس لطفاً در این مقاله با ما همراه باشید.
آشنایی با بهترین چوبها برای مبلمان
بهترین چوبها معمولاً به نوع مبلمان از مبل راحتی گرفته تا مبل کلاسیک و سبک طراحی که دوست دارید بپردازید بستگی دارد. اما در کل، چندین نوع چوب برای ساخت مبلمان با کیفیت بسیار مورد توجه قرار میگیرند که برای جلوگیری از ترک خوردن چوب مبلمان نیز موثر هستند. یکی از چوبهای مقاوم و مناسب برای مبلمان، چوب بلوط است. چوب بلوط با قلب چوبی قوی و بافت متمرکز انتخاب خوبی برای مبلمان با کیفیت است. این چوب مقاوم، سخت و با ظاهری زیباست. بلوط علاوه بر مقاومت فوقالعاده، قابلیت تحمل رنگ و تزئینات را هم داراست. چوب ماهونی نیز یکی دیگر از چوبهای با کیفیت بالا برای مبلمان است. این چوب دارای رنگی تیره و بافتی خوشقلب است و با روکشهای مختلف مانند رنگ، لعاب و لایههای حمایتی به ظاهر بسیار زیبایی میرسد.
همچنین چوب راش نیز یکی دیگر از چوبهایی است که در صنعت مبلمان استفاده میشود. این چوب دارای خواص ضدباکتریایی و ضدعفونیکننده است و به دلیل رنگ سفید و یکنواخت، آن را میتوان با انواع مختلف روکشهای رنگی مورد تزئین قرار داد. از طرفی زیبایی، مقاومت و سختی بالا آن موجب کاربرد آن در ساخت پایه و نمای انواع مبلمان شده است. برای آشنایی بیشتر با چوب راش، توصیه میکنیم مقاله “تفاوت چوب راش و توسکا” را مطالعه کنید.
انواع ترک چوب مبلمان
ترک خوردن چوب مبلمان میتواند در اشکال و انواع مختلفی رخ دهد. از این رو خوب است که انواع ترک در مبلمان را بشناسید تا در صورت لزوم بتوان برای مقابله و ترمیم آن چارهای اندیشید. اولین نوع ترک، ترک خطی است. این نوع ترک به صورت یک خط راست و خطی در چوب ظاهر میشود. ممکن است در راستای الیاف چوب باشد و در نتیجه فشار، ضربه یا استفاده بیش از حد معمول ایجاد شود.
نوع دیگری از ترکها، ترک شعاعی میباشد. در این نوع ترک، خطوط شعاعی از یک نقطه مرکزی به سمت اطراف انتشار مییابند که این مورد ممکن است ناشی از تغییرات خشکیِ ناهمگن در ساختار چوب، اعمال فشار یا حتی نیروهای حرارتی باشد.
ترک دیگری که ممکن است با آن مواجه شوید، ترک حکشده میباشد. این نوع ترک به صورت عمودی یا تقاطع خطها در چوب ظاهر میشود و معمولاً به علت پرفشاری طبیعی الیاف یا نتیجه روشن شدن روند خشک شدن چوب ایجاد میشود.
نوع دیگری از ترک خوردن چوب مبلمان که به معرفی آن خواهیم پرداخت، ترک های شاخص اند که شکل خاصی دارند. مانند ترکهای به صورت Y، H، V و غیره. این نوع ترک به صورت معمول ناشی از کاهش رطوبت در اطراف چوب، تنشهای فیزیکی یا حرارتی و توسعه نامتوازن در چوب است. در ترک عرضی، خطوط ترک از یک طرف چوب به سمت دیگر، به شکل خطی عرضی میشوند. معمولاً ناشی از تغییرات دما و رطوبت شدید در محیط است. در هر صورت، نوع و شدت ترکهای مبلمان ممکن است متفاوت باشد و نیاز به اقدامات تعمیر و نگهداری متناسب داشته باشد. برای بهینهسازی ماندگاری و انتشار ترکها، بهتر است از خدمات متخصصان در زمینه تعمیر و نگهداری مبلمان استفاده کنید.
علل ترک خوردن چوب مبلمان چیست؟
ترک خوردن چوب مبلمان ممکن است به دلایل مختلفی باشد. از این رو در ادامه به علل رایج ترک در چوب مبلمان اشاره خواهیم کرد. میشود گفت تغییرات رطوبت یکی از علتهای اولیه ترک خوردن چوب مبل است. چرا که چوب به خوبی رطوبت را جذب و تخلیه میکند. در شرایطی که رطوبت محیط تغییر نماید، چوب کپک میزند که میتواند منجر به ترک خوردن آن شود. برای مثال، در محیطهای خشک و کم رطوبت، چوب ممکن است خشک شده و طی ترکهایی بشکند. تغییرات در دما نیز میتواند عاملی برای ترک خوردن چوب مبلمان باشد. وقتی که چوب تحتتأثیر تغییرات دما قرار میگیرد، همانند تغییرات رطوبت، طول و عرض آن تغییر مییابد و ممکن است باعث ترک خوردن چوب شود.
همچنین استفاده بیش از حد قوی، فشارهای غیرمعمول یا ضربههای قوی میتواند باعث ترک خوردن چوب مبلمان شود. به عنوان مثال، نشستن با فشار زیاد روی یک قسمت خاص مبلمان مثل دسته مبلمان کلاسیک یا افتادن اشیاء سنگین روی آن. در نظر داشته باشید عوامل نقص در ساخت مبلمان مانند ناهمواریها در چوب، کیفیت نامناسب چوب یا ارتباطات ضعیف بین بخشها، میتواند باعث ترک خوردن چوب شود.
عدم نگهداری و نظافت مناسب نیز میتواند باعث ضعف و ترکهای بیشتر در چوب مبلمان شود. در کل، برای جلوگیری از ترک خوردن چوب مبلمان، مراقبت و نگهداری مناسب آن، اعمال نیروهای غیرمعمول و توجه به شرایط رطوبت و دمای محیط مهم است. همچنین، انتخاب مبلمان با کیفیت و مراجعه به تعمیرکاران مجرب در صورت نیاز میتواند به جلوگیری از ترکهای بیشتر کمک کند.
راههای جلوگیری از ترک خوردن چوب مبلمان
برای اینکه بتوان از ترک خوردن چوب مبلمان جلوگیری کرد، راهحلهای متفاوتی وجود دارد. خوب است در هنگام مواجه شدن با ترک در مبلمان موارد زیر را در نظر بگیرید و بکار ببرید. اولین نکته این مورد است که مطمئن شوید که مبلمان در محیطی با رطوبت مناسب قرار دارد. رطوبت محیط را در حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد نگهدارید. استفاده از رطوبت سازها یا فرم دهندههای رطوبتی میتواند به این منظور کمک کند.
همچنین از چوب با استفاده از پوششهای محافظ مراقبت کنید. اعمال روغنها و پوششهای مخصوص چوب بر روی سطح چوب مبلمان میتواند از نفوذ رطوبت به آن جلوگیری کند و به مقاومت آن در برابر ترکها کمک کند. در نظر داشته باشید برای جلوگیری از ترک خوردن چوب، فشار غیرمنتظره و تماس مستقیم با سطوح سخت مانند لبههای دیوارها یا اشیاء سنگین را به حداقل برسانید.
میتوانید از پدها یا وسایل محافظ مشابه استفاده کنید. به کار بردن متعادل و مداوم از مبلمان میتواند ترک خوردن آن را کاهش دهد. توزیع نشستن روی سطح مبلمان و جلوگیری از تمرکز نقاط فشار بر روی یک نقطه خاص، میتواند به طول عمر مبلمان کمک کند. یادتان باشد مبلمان را با روش مناسب تمیز کنید و از محلولها یا مواد شیمیایی قوی استفاده نکنید.
استفاده از یک پارچه نرم و مرطوب برای تمیزی بهتر است و در صورتی که ترکهای کوچکی در چوب مبلمان شکل گرفته باشد، میتوانید از تعمیرکاران مجرب استفاده کنید تا آن ترکها را تعمیر کنند و در صورت لزوم قطعات آسیبدیده را تعویض کنند. مطمئن باشید وقتی که این راهها را به کار بگیرید، میتوانید کیفیت و طول عمر مبلمان خود را بالاتر ببرید.
از کجا مبلمان با چوب با کیفیت بخریم؟
برای اینکه بتوان مبلمانی خرید که در آن چوب با کیفیت به کار برده شده باشد تا دیرتر ترک بخورد، باید فروشگاهی را انتخاب نمود که کیفیت محصولات در آن تضمین شده باشد. از این رو ما به شما پیشنهاد میکنیم سری به سایت فروشگاهی تولیدی مبلمان آرتا بزنید. در ابتدا باید بگوییم در این فروشگاه میتوانید محصول خودتان را بسازید و هر آنچه را که مدنظر دارید سفارش دهید. هم چنین برای اینکه بتوان محصولی درخور داشته باشید، همکاران ما شما را در این مورد به صورت رایگان راهنمایی خواهند کرد. از این رو با خیال راحت خرید خود را از آرتا انجام دهید و محصولتان را سفارش دهید.
نتیجه گیری
آنچه که در این مقاله به آن پرداخته شد، در خصوص بهترین چوبهای مورد استفاده در مبلمان بود. هم چنین انواع ترک چوب مبلمان بیان شد و علل و ترک خوردن چوب مبلمان نیز بیان گردید. در ادامه در خصوص خرید مبلمان از فروشگاهی که چوب با کیفیت داشته باشد، پیشنهادی را نیز به شما ارائه کردیم. امیدواریم توانسته باشیم به شما در مورد این موضوع کمک کرده باشیم. خوشحال میشویم چنانچه تجربهای در مورد ترک مبلمان و راههای جلوگیری از آن دارید، با ما به اشتراک بگذارید.